![]() |
Ohje syntyi sattumalta, kun aioin leipoa saaristolaisleipää, mutta
kotona ei ollut piimää, joten korvasin sen appelsiinimehulla.
Ensin leivoin Mallasleipää kaljamaltaista, mutta vaihdoin ne jauhomaisiin mämmi- ja leipämaltaisiin, kun ne tulivat myyntiin lähikauppaan. Olen tehnyt tätä leipää myös kotikaljan valmistuksesta jääneestä mäskistä. Leipä on silloinkin hyvää, vaikka jauhojen määrää täytyy hieman lisätä kostean ainesosan vuoksi.
Ensin leivoin Mallasleipää kaljamaltaista, mutta vaihdoin ne jauhomaisiin mämmi- ja leipämaltaisiin, kun ne tulivat myyntiin lähikauppaan. Olen tehnyt tätä leipää myös kotikaljan valmistuksesta jääneestä mäskistä. Leipä on silloinkin hyvää, vaikka jauhojen määrää täytyy hieman lisätä kostean ainesosan vuoksi.
1 vuokaleipä
5 dl appelsiinituoremehua
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1,5 dl tummaa siirappia
1 dl mämmi- ja leipämaltaita (jauhoa)
1 dl grahamjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1,5 dl tummaa siirappia
1 dl mämmi- ja leipämaltaita (jauhoa)
1 dl grahamjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
Sekoita kaikki aineet kylmään nesteeseen sakeaksi
velliksi. Kaada taikina öljyttyyn, kahden litran leipävuokaan. Ja kyllä,
tarkoitan kahta litraa. Jos leipävuokasi ovat pienempiä, tee taikinaa tuplasti
ja leivo 3 leipää.
Paista 175 asteessa 1 tunti 20 minuuttia. Ota
leipä pois vuoasta ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia ilman vuokaa.
Jos maltat, anna tasaantua seuraavaan päivään
ja maistele vasta sitten. Meillä itsehillintä pettää aina ja tätä maistetaan
heti. Leipä on vastustamatonta!
Talvisen ulkoiluretkemme ehdoton ykkösherkku on Mallasleipä, jonka päällä on sipaisu rasvaa ja viipale miedonmakuista kermajuustoa. Juomaksi sopii kupillinen kuumaa kaakaota.
Talvisen ulkoiluretkemme ehdoton ykkösherkku on Mallasleipä, jonka päällä on sipaisu rasvaa ja viipale miedonmakuista kermajuustoa. Juomaksi sopii kupillinen kuumaa kaakaota.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti