All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Sisarussämpylät






Tämän helpon perusreseptin mukaan kokematonkin leipuri onnistuu. Hiivan määrän voi pudottaa puoleen, tai jopa kolmannekseen. Silloin kohotusajat ovat pidemmät ja leipä saa hitaasti kohotessaan enemmän makua.

12 kpl

5 dl vettä 
50 g hiivaa
2 tl suolaa
0,5 dl öljyä
3 dl kauralesettä
10–11 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva ja suola haaleaan veteen. Lisää öljy ja leseet. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa kimmoisaksi. 

Peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia. 

Kaada taikina hyvin jauhotetulle työtasolle ja vaivaa sitä kevyesti. Leivo taikinasta tanko. Jaa se 12 osaan ja leivo palat sämpylöiksi. Nosta sämpylät lähekkäin pellille, mutta jätä kuitenkin niiden väliin pieni kohoamisvara. 

Peitä leivinliinalla ja kohota 30 minuuttia. 

Ripottele kohonneiden sämpylöiden päälle öljyä ja kauraleseitä. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia. 

Nosta ritilälle jäähtymään ja peitä liinalla.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti