All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

perjantai 20. helmikuuta 2015

Peltileipä

Näkkileipä Tässä ensimmäinen näkkileipäkokeiluni. Ohjeella on jo ikää, joten se on hieman vanhahtava, mutta tämä meillä Peltileiväksi nimetty näkkäri on keittiömme klassikko.

n. 40 palaa

50 g hiivaa
5 dl kädenlämpöistä vettä
0,5 tl suolaa
2 tl sokeria
1 tl jauhettua anista
1 tl jauhettua fenkolia
100 g voisulaa
5 dl ruisjauhoja
7 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, sokeri, mausteet ja haaleaksi jäähtynyt voisula. Sekoita joukkoon ruis- ja vehnäjauhot. Vaivaa hetki, jotta taikinasta tulee tasalaatuista. Kohota leivinliinalla peitettynä 15 minuuttia.

Kaada taikina pöydälle ja jaa se neljään osaan. Kauli jokainen pala leivinpaperin päällä kolme milliä paksuksi levyksi. Rei'itä kuviokaulimella tai pistele haarukalla. Siirrä levy leivinpaperin avulla leivinpellille. Kohota peitettynä 15 minuuttia.

Peltileipä


Leikkaa levy veitsellä tai taikinapyörällä paloiksi. Paista kiertoilmauunissa 225 asteessa n. 10 minuuttia. Tavallisessa uunissa lämpöä saa olla 250 astetta.

Taita näkkileipä heti paiston jälkeen paloiksi. Käytä tarvittaessa apuna veistä tai taikinapyörää. Jäähdytä ritilällä. 

2 kommenttia:

  1. Heips! Montako pellillistä tämä noin 40 palaa on...?
    Terv. TiV

    VastaaPoista