All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Voisämpylät

KukkasämpylätMaitoa, hunajaa ja voita. Näistä aineksista syntyy syntisen hyvää aamiaisleipää! Minulla on tapana leipoa nämä sämpylät jo illalla ja aina saan olla huolissani onko aamulla enää yhtään jäljellä. 

Reilusti voita sisältävät sämpylät eivät kaipaa voita tai muita lisukkeita, joten ne sopivat erinomaisesti myös brunssipöytään ja salaatin kaveriksi lounaalle, missä niistä on helppo taitella herkullisia suupaloja.

Ohjeen reilunkokoiset sämpylät sopivat rustiikkisen tarjoiluun. Jos haluat pientä ja sievää tarjottavaa, leivo taikinasta parikymmentä sämpylää, voitele ne munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä.

8 kpl

25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
3 dl maitoa
75 g voita
n. 8 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen maitoon. Lisää 6 dl jauhoista. Vaivaa joukkoon pehmeä voi ja loput jauhoista. Jatka vaivausta kunnes taikina on kimmoisaa.

Peitä liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia.

Kaada taikina pöydälle ja vaivaa se uudelleen kimmoisaksi. Jaa 8 palaan. Pyörittele paloista pallot. Laita ne leivinpellille ja leikkaa jokaisen sivulle viisi viiltoa. Ripottele päälle hieman jauhoa. Peitä liinalla ja kohota huoneenlämmössä 20 minuuttia.

Paista 250 asteessa 8-10 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Hei! Olipa mukavaa löytää leipäblogi! Rakastan leivän leipomista ja onhan tuota tullut leivottuakin. Tosin kymmenen vuotta vähemmin kuin sinä, mutta perässä tullaan kovaa vauhtia! :)
    Reseptejä minulla on kasapäin - en jotenkin osaa aloittaa leipomista ilman, että katson jelppiä jostain. Lopputulos tosin saattaa olla jotain täysin muuta kuin paperilla! Ja kaikki on tullut syötyä - tai hetkinen, yhden "kiven" olen joutunut heittämään pois, kun ei kelvannut linnuillekaan :)
    Mukavaa leipäkevättä!
    Terv. TiV

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mukavaa löytää näin blogin kautta muita innokkaita leipureita! Ollaan me onnekkaita, kun olemme löytäneet näin hauskan harrastuksen, josta löytyy loputtomasti uutta tutkittavaa ja kokeiltavaa.

      Mikäli innostut kokeilemaan blogin reseptejä, olet lämpimästi tervetullut jakamaan kuvia leivistäsi blogin Facebook-sivulle. Minusta on aina hauska nähdä miten leipuri jättää kädenjälkensä ohjeeseen ja lopputulos on aina hieman erilainen.

      Poista
  2. Oi nam! Kiitos ohjeesta, pakko laittaa kokeiluun joku päivä:)

    VastaaPoista