All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Sienestäjän rieskat

Mustatorvisienirieska
Minulla on luottosienipaikka, josta käyn aina lokakuun alussa hakemassa mustatorvisieniä. Kertaakaan ei ole tarvinnut tulla tyhjän korin kanssa kotiin! Pakastimeen ei tässä vaiheessa syksyä yleensä enää mahdu sienen sientä. Onneksi mustatorvisieni on mitä mainioin kuivattava. Kuivatut sienet ovat maultaan voimakkaampia, vievät vähän tilaa ja säilyvät hyvin. Käytän kuivattuja mustatorvisieniä enimmäkseen mausteena, mutta osa päätyy liotettuna leipään, useimmiten juuri tähän Sienestäjän rieskaan.

Jos et pidä sienistä, voit leipoa rieskat ilman sieniä ja herkutella perunarieskalla. 




3–4 kpl

300 g perunoita
0,5 dl kuivattuja mustatorvisieniä
0,5 tl suolaa
50 g pehmeää voita
2 dl rasvatonta maitoa
3 dl ohrajauhoja

Keitä, kuori ja survo perunat. Murenna mustatorvisienet hetkeksi veteen likoamaan ennen kuin lisäät ne taikinaan.

Sekoita perunasose, sienet, suola, voi, maito ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikinasta kolme pyöreää rieskaa kahdelle leivinpaperilla suojatulle pellille.

Paista 250 asteessa n. 15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä tai heti tuoreeltaan. Sipaise päälle voita tai tarjoa munavoin kanssa.

1 kommentti:

  1. Onpa houkuttelevan näköisiä rieskoja. Kuivattu mustatorvisieni on varmasti upea mauste rieskoille. Maistuisi! :-)

    VastaaPoista