All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

torstai 19. toukokuuta 2016

Helppo jättileipä



Helpon jättileivän ulkonäkö on rujo, mutta minkä se näössä menettää, sen se maussa voittaa. Lisäksi, leipä säilyy pitkään tuoreena. Ihana arkileipä! Juuri tällaisten leipien takia leivon leipäni kotona.

1 iso leipä

1 l kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
1 rkl suolaa
3 dl kaurahiutaleita
1 l vehnäjauhoja
1 l hiivaleipäjauhoja

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Mittaa joukkoon kaurahiutaleet. Alusta taikinaan ensin vehnäjauhot ja sen jälkeen hiivaleipäjauhot.

Peitä liinalla ja kohota tunti.

Kaada löysä taikina paperilla suojatulle pellille, muotoile siitä leivinlastan avulla leipä ja pane se heti, kohottamatta, uuniin.

Paista leipää 250 asteessa 20 minuuttia. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista vielä 30 minuuttia. 

Tarkista koputtamalla leivän kypsyys ja jäähdytä ritilällä.

2 kommenttia:

  1. Todella ihana leipä.Teen puolikkaana ja ällistyin,että onnistuin.Olen ihan tumpelo leipomisessa,mutta tässä kohosi leivän lisäksi itsetuntokin

    VastaaPoista
  2. Miten tuolla jauhomäärällä nesteen määrään nähden saa "löysän" taikinan?

    VastaaPoista