All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Farmarin leipä



Pidän löysästä taikinasta tehdyistä leivistä, joissa on mukavan suutuntuman antava, sitkeä rakenne. Tässä Farmarin leivässäkin on vähän jauhoja, minkä vuoksi leipä repeilee kohotessaan ja hieman lässähtää, kun siihen tekee viillot. Jos haluat pulleamman leivän, voit jättää viiltämisen väliin. Tällöin leipä on korkeampi ja saa tasaisesti repeilleen, rustiikin pinnan. Tai, voit alustaa taikinaan desin verran enemmän vehnäjauhoja. Tuhdimman taikinan pinta on sileämpi ja leipä kestää viillot paremmin.

1 iso leipä

5 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa
50 g hiivaa
0,5 dl siirappia
1 rkl kuminaa
3,5 dl ruisjauhoja
3,5 dl grahamjauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja

Liuota suola, hiiva ja siirappi kädenlämpöiseen veteen. Mittaa joukkoon kuminat. Alusta taikinaan ensin ruis- ja grahamjauhot ja sen jälkeen vehnäjauhot.

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota puolisen tuntia.

Kaada löysä taikina jauhotetulle työtasolle. Vaivaa reippaasti ja muotoile taikinasta yksi, pitkä limppu. Nosta leipä leivinpaperilla suojatulle pellille ja kohota 30 minuuttia.

Viillä leipään viillot juuri ennen paistoa ja paista leipää 200 asteessa n. 35 minuuttia. 

Tarkista koputtamalla leivän kypsyys ja jäähdytä ritilällä.


1 kommentti: