All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

keskiviikko 3. elokuuta 2016

Suomalainen soodaleipä



Tätä leipää leivon äkkipäätään tulostaan ilmoittaville vieraille. Parhaimmillaan soodaleipä on vastapaistettuna, päällä viipale emmentalia ja mieluusti teekupposen seurassa. 

1 leipä

3,5 dl ruisjauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
2 tl soodaa
4 dl piimää
0,5 dl siirappia
0,5 dl puolukkahilloa
1 dl puolukoita
Vuokaan: voita ja ruishiutaleita

Yhdistä jauhot, suola ja sooda. Lisää joukkoon piimä, siirappi, hillo ja puolukat. Sekoita hyvin ja kaada taikina voideltuun ja ruishiutaleilla jauhotettuun vuokaan.

Paista 175 asteessa reilu tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti