All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Hernesämpylät






Tässä postauksessa pitäisi varmaan kehua hernerouhetta hyvänä proteiinin lähteenä, onhan siinä enemmän proteiinia kuin vaikka jauhelihassa. Tuotetta voisi kehua myös sanoilla kotimainen, edullinen ja terveellinen.

Mutta, minä liputan kohtuullisesti nautitun, monipuolisen kotiruoan puolesta. En niin jaksa koohottaa kaikkien terveellisyysvouhotusten mukana. Tunnustan, kuorituista ja rouhituista herneistä valmistettua hernerouhetta ja hernejauhoa käytän leivonnassa vain niiden mainion maun vuoksi
.

8 kpl

0,5 dl hernerouhetta
0,5 dl hernejauhoa 
4 dl kiehuvaa vettä
1 tl suolaa
25 g hiivaa
1 rkl kuivattua ruohosipulia
7 dl vehnäjauhoja

Sekoita hernerouhe ja -jauho kiehuvaan veteen. Jäähdytä.

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen herneseokseen. Lisää ruohosipuli. Sekoita. Vaivaa taikinaan vähitellen vehnäjauhoja, kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa. 

Kohota taikinaa liinan alla 30 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kevyesti. Muotoile taikinasta tanko ja leikkaa se kahdeksaan, tasakokoiseen palaan. Nosta palat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperin päälle ja muotoile ne kevyesti samaan muotoon. Kohota liinan alla 30 minuuttia. 

Paista 225 asteessa 15 minuuttia. 

Nosta sämpylät uuniritilälle, peitä liinalla ja jäähdytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti