All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Tallileipä





Pellavansiemenet ja porkkanat ovat herkkua sekä tallilla että kotikeittiössä. Kilotolkulla on molempiin näitä vuosien mittaan kannettu.

1 kpl

1,5 dl vettä
1 dl pellavansiemeniä
4 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 dl hapanjuurta
2 dl haaleaa vettä
herneen kokoinen pala hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
1 pienehkö porkkana 

Kaada 1,5 dl kiehuvaa vettä pellavansiemenien päälle. Jäähdytä haaleaksi. Lisää joukkoon vehnä- ja ruisjauhot sekä hapanjuuri. Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää neste, öljy ja raastettu porkkana taikinaan. Vaivaa 8–10 minuuttia. 

Kohota 2 tuntia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa kevyesti ja muotoile leiväksi. Nosta leipä jauhotettuun koriin. Peitä liinalla ja kohota vähintään tunti.

Kuumenna uuni 275 asteeseen. Käännä leipä korista paperilla suojatulle leivinpellille. Pane leipä ja vettä täynnä oleva, matala vuoka uuniin. Laske uunin lämpötila saman tien 225 asteeseen. Paista 25–30 minuuttia.

Jäähdytä ritilällä.


































2 kommenttia:

  1. Voi vitsi, pitäisiköhän tehdä jotain mitä ei ole koskaan tehnyt.. Leipoa leipä. Tässä vielä niin hyvä ohje laiskalle leipojalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivän leipominen kannattaa aina. Yksi vaara siinä tosin vaanii: voi olla, että ensimmäisen itse leivotun leivän jälkeen ei kaupan leivät enää maistu. Niin kävi itselleni.
      Jos etsit helppoa leipää, pataleivät ovat hyviä, niissä leipurin aikaa kuluu vain muutama minuutti. Yksi suosikeistani löytyy täältä: http://leivinlaudalla.blogspot.fi/2016/03/pahkinainen-pataleipa.html

      Poista