All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

torstai 24. marraskuuta 2016

Kuminarinkelit


























Oho, tulipa paistettua tummia rinkilöitä! Ei hätää, hyviä olivat kuitenkin. Maistuivat makeaa karttaville vieraille teen kanssa. Hiukan vaaleampia kuitenkin saisivat olla.

8 kpl

4 dl vehnäjauhoja
60 g voita
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl kuminoita
25 g hiivaa
1,5 dl maitoa
voiteluun: 
1 muna
kuminoita

Nypi kylmä voi vehnäjauhoihin. Sekoita mukaan suola, sokeri ja kuminat. Liuota hiiva haaleaan maitoon ja kaada neste jauhoseokseen. Vaivaa taikina tasaiseksi. 

Nosta taikina työtasolle ja jaa se 8 tasakokoiseen palaan. Pyörittele taikinapaloista sormenpaksuiset tangot ja kierrä ne rinkeleiksi. 

Peitä liinalla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan 20 minuutiksi.

Voitele rinkelit munalla ja ripottele päälle kuminoita. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.

Syö sellaisenaan, tai halkaise ja syö voin kanssa. Pikkujoulun glögipöydässä vieraat voivat murtaa rinkelistä suupaloja ja kastaa niitä esimerkiksi sinihomejuustodippiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti