All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

keskiviikko 24. elokuuta 2016

Paistinpannuleipäset


Paistinpannuleipäset ovat tällä hetkellä perheemme ykkösherkku. Ne ovat kaikkien mielestä käsittämättömän hyviä. 

Minulla oli lähes ylivoimaisia vaikeuksia saada valmiit leivät kuvattua, kun alkuun pannulta otetut herkut katosivat siinä samassa ahnaisiin suihin. "Ei voi vastustaa!" kuului vastaus, kun yritin edes hetken varjella tuotoksia, jotta saisin kuvaan useamman leivän. Ryövärit luovuttivat vasta vatsan täyttyessä, ja silloin olikin jo toinen taikinasatsi tulilla.

Itse paistan leivät valurautapannussa keittiön hellalla, mutta Paistinpannuleipäset valmistuvat näppärästi myös grillissä tai nuotiolla. 

12 leipästä 

4 dl rasvatonta maitoa 
1/4 pkt (12,5 g) hiivaa 
1 rkl sokeria 
1 tl suolaa
1 tl vastamurskattuja korianterin siemeniä 
0,5 dl sulatettua voita tai juoksevaa kasviöljyä 
9-10 dl vehnäjauhoja
voita 

Liuota hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen maitoon. Lisää korianterin siemenet ja rasva. Alusta joukkoon vähitellen vehnäjauhoja ja vaivaa taikinaa 5 minuuttia. 

Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa noin tunti. 

Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä hetki. Rullaa taikinapala tangoksi ja jaa se 12 palaan. Pyöritä palat pyöreiksi pulliksi.


Peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia. 

Painele pullat juuri ennen paistamista tasaiseksi levyksi, nosta keskilämpimälle, voidellulle paistinpannulle ja paista 4 minuuttia/puoli. Nosta leipänen lautaselle ja voitele voilla. Jatka samaan tapaan, kunnes kaikki pullat on paistettu.





2 kommenttia:

  1. Hauska ohje! Meillä ollaan melkoisia leivänmussuttajia, joten nämä eivät varmasti joutuisi pitkään odottamaan syöjiä :) Pitää testata.

    VastaaPoista
  2. Testasin tänään, hauska tekotapa ja toimii! Maistuivat tosi hyviltä lämpiminä ja voita päällä, nam!

    VastaaPoista