Äitini tekee täydellistä perunamuusia, jonka veroista yritän minäkin tehdä. Vuosien harjoittelun jälkeen eivät yritykseni nykyisin vallan huonoja ole, mutta äidin muusi on edelleen omaa luokkaansa. Lapsuuden peruja siis, että perunamuusi ja sen erilaiset muunnelmat kuuluvat perheemme suosikkiruokiin. Harvoin, mutta sentään silloin tällöin, muusia jää myös leipurin iloksi. Silloin leivon tätä helppotekoista leipää, joka valmistuu lähes itsekseen.
5 dl haaleaa vettä
2,5 dl perunamuusia
1,5 tl suolaa
50 g hiivaa
1 dl öljyä
3 dl ohrajauhoa
9 dl hiivaleipäjauhoja
Pinnalle:
öljyä
sormisuolaa
Sekoita perunamuusi, suola, hiiva ja öljy kädenlämpöiseen veteen. Vaivaa joukkoon ohra- ja hiivaleipäjauhot.
Peitä liinalla ja kohota.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kevyesti. Painele taikina levyksi leivinpaperilla suojatulle uunipellille.
Peitä liinalla ja kohota.
Painele sormin leipään koloja. Sivele öljyllä ja ripottele pinnalle sormisuolaa. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti