All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Juustoskonssit

Juustoteeleivät Leivinlaudalla blogistaYllätysvieraille ei ehdi leipoa hiivalla kohotettua leipää. Suolaiset skonssit ovat silloin hyvä vaihtoehto. Tässä luottoreseptini, jonka avulla vierasvara valmistuu nopeasti ja onnistuu aina.

Kuminan ystävät ropsauttakoon taikinaan myös kuminansiemeniä. Muut voivat lukea ohjetta valikoivasti ja jättää sen pois.

Juuston voi vaihtaa. Jos Västerbotten-juustoa ei ole saatavilla, sen voi korvata jollakin toisella aromikkaalla ja voimakkaan makuisella juustolla, esim. punaleima emmentalilla.

8 palaa

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
vajaa 1 tl suolaa
2 tl kuminaa
1 dl Västerbotten-juustoraastetta
50 g sulatettua voita
2 dl maitoa

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, kumina ja juustoraaste keskenään. Lisää jäähtynyt voisula ja maito. Kääntele varovasti tasaiseksi massaksi. Jos taikina näyttää kovin kuivalta, lisää joukkoon tilkka maitoa.

Muotoile taikinasta leivinpaperin päälle pellille kaksi suorakaiteen muotoista levyä. Jaa molemmat veitsellä tai taikinapyörällä neljään osaan. Pistele haarukalla.

Paista 200-asteessa 15-20 minuuttia.

Skonssit ovat parhaimmillaan vastapaistettuna, joten jaa leivät heti paiston jälkeen 8 palaan, sipaise päälle voita ja tarjoa lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti