All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Kuminanäkkileipä

Kuminanäkkileipä sopii erityisen hyvin teen seuraan, mutta on se muutenkin aivan vastustamatonta! Tämä on malliesimerkki leivästä, johon tulee himo.

8–10 pientä leipää

4 dl ruisjauhoja
0,5 dl maitojauhetta
1 rkl kuminaa
1 tl suolaa
75 g suolatonta voita
3 dl vettä
4 dl vehnäjauhoja

Sekoita kulhossa ruisjauhot, maitojauhe, kumina ja suola. Nypi voi seoksen joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Vaivaa joukkoon vehnäjauhoja kunnes taikina on tasaista eikä enää tartu käsiin.

Jaa taikina 8–10 osaan. Pyöritele palat palloiksi ja taputtele ne litteiksi kakkusiksi. Kauli kakut ohuiksi, pyöreiksi näkkileiviksi. 

Nosta näkkileivät leivinpaperin päälle. Kauli ne kuviokaulimella tai pistele niitä haarukalla. Vedä leivinpaperit uunipellille. 

Paista 250 asteessa noin 5–8 minuuttia / pelti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti