All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

tiistai 21. kesäkuuta 2016

Harventajan kakkoKasvimaalta harventamani taimet olivat niin kauniita etten raaskinut heittää niitä pois. Ne päätyivät leipätaikinaan – minnekäs muualle! Tällä kertaa harvensin kaali- ja retiisirivejä. Molemmissa kasveissa on aika voimakas ominaismaku, minkä vuoksi lisäsin harvennusta taikinaan vain 2 dl. Vähemmän ärhäköitä kasveja voi huoleti lisätä desin enemmän.

Jos et ole kasvimaan onnellinen omistaja, poikkea kaupassa. Salaattiainesten jatkuvasti lisääntyessä vihannesosastolta löytyy taikinaa elävöittämään vaikka mitä vihreää.

1 leipä

1. päivä, ilta

1 dl hapanjuurta
7,5 dl vehnäjauhoja
4 dl haaleaa vettä

Sekoita ainekset tasaiseksi seokseksi. Peitä liinalla ja jätä hapantumaan viileään paikkaan yön yli.


2. päivä

1 dl haaleaa vettä
1 tl suolaa
3 rkl hunajaa
2 dl kasvimaalta harvennettuja taimia
4 dl vehnäjauhoja

Sekoita edellisenä iltana tehtyyn raskiin vesi, suola, hunaja ja 2 dl kasvimaalta kerättyjä harvennustaimia kevyesti silputtuna. Alusta joukkoon 4 dl vehnäjauhoja. Vaivaa 10 minuuttia.

Peitä liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina reilusti jauhotetulle työpöydälle ja kääntele sitä lastan avulla, kunnes se on niin kiinteää, että juuri ja juuri saat käsiteltyä sitä. Muotoile taikinasta leipä ja nosta se leivinpaperilla suojatulle pellille.

Kohota.

Sumuta leivän pinta ja uuni juuri ennen kuin työnnät leivän 250-asteiseen uuniin. Laske lämpö heti 200-asteeseen ja paista 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti