All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Alkuvuoden TOP 5 2016Julkaisen blogissa vain kaikkein parhaimpia leipäreseptejäni. Ohjeita, jotka ovat syntyneet vuosien varrella peräänantamattoman yrittämisen ja monen kokeilun kautta tai onnekkaina sattumina. Aina joukosta kuitenkin kohoaa muutama helmi, jotka ovat muita mieleisempiä. Tässä alkuvuoden suosikkireseptini. 

Listan otsikot toimivat linkkinä ohjeisiin.

1 Mustikkainen sydänkranssi


Mustikkainen sydänkranssi saattaa olla paras koskaan leipomani herkkuleipä, vaikka resepti syntyi sattumalta, kun jääkaapissa oli mustikkahillon loppu ja tuorejuustoa. Lopputuloksessa on kaikki kohdallaan: ulkonäkö, kuohkea rakenne, raikas maku ja terveellisyys.

Kaikki reseptiä kokeilleet ystäväni ovat leiponeet heti perään toisen kranssin. Sekin kertonee jotain.


2 Välipalapatukat


Välipalapatukoita tein ensimmäistä kertaa ihan nuukuuttani, kun valmiiden patukoiden hinta oli mielestäni ihan käsittämätön. Mielenmaisemaani lienee muokannut lapsuus aikana, kun markalla sai 10 merirosvorahaa, euroissa hintaa tuli siis reilu sentti kappaleelta. 

Patukat ovat näppäriä, leivän korvaavia välipaloja ja maistuvia retkieväitä. Lapset voivat syödä niitä automatkoilla: takapenkillä on hetki hiljaista. Itse tehdyt patukat ovat myös maultaa parempia kuin kaupan tuotteet, sillä ainekset voi valita itse – ja silloinhan uuniin sujahtaa omat lempimaut. 


3 Ihanan aamun sämpylät


Kun Ihanan aamun sämpylä on leikattu kahtia, yläpuolen palassa makuaistia hellii paahtuneiden pellavansiementen pähkinäinen maku. Alapuolella korostuu sämpylän juureva ominaismaku. Itse pidän molemmista puolista, mutta meillä puolikkaita toisinaan vaihdellaan, kun aamiaisella toiset himoitsevat ylä- ja toiset alapaloja. 


4 Perunaleipä


Juureva herkku, johon en koskaan kyllästy.


5 Pähkinäinen pataleipä


Tuunailin helppotekoisesta pataleipäklassikosta pähkinöillä ja viikunoilla maustetun version, joka on täydellinen pari hyvälle valkohomejuustolle. 
Seuraa blogia Pinterestillä, niin saat omat suosikkisi helposti talteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti