All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

keskiviikko 16. marraskuuta 2016

HemmottelugranolaMarraskuun pimeässä aamuihin kaipaa jotain erityistä, jotta jaksaa polkaista päivän reippaasti käyntiin. Hemmottelugranola on yksi omista keinoistani selvitä kaamoksesta. Päivä lähtee rullaamaan keveästi, kun heti aamulla sallii itselleen pienen herkkuhetken.

11 dl isoja kaurahiutaleita
2 dl riisihiutaleita
2 dl intiaanisokeria
4 dl (250 g) maapähkinöitä
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
1 dl kookoslastuja
2 dl vettä
1 dl kookosöljyä
1 tl inkivääriä
(1 limen kuori)
2 dl kuivattuja taateleita tai luumuja

Mittaa kaura- ja riisihiutaleet isoon kulhoon. Lisää intiaanisokeri, pähkinät ja siemenet. Murskaa joukkoon kookoslastut. Sekoita. Yhdistä pienemmässä astiassa vesi, juokseva kookosöljy ja inkivääri. (Voit raastaa joukkoon myös limen kuoren, mutta ei se mitenkään välttämätöntä ole.) Kaada neste kuiva-ainesten joukkoon ja sekoita huolellisesti.

Levitä kostea massa leivinpellille ja paista välillä sekoitellen 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Laske uunin lämpö 150 asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia. Ole tarkkana, kun otat granolan uunista! Sen on oltava kuivaa. Luota näppituntumaan enemmän kuin ohjeessa mainittuihin paistoaikoihin, sillä massa oli uuniin pantaessa tavallista kosteampaa ja vähänkään kosteaksi jäänyt granola ei säily. Jäähdytä ja lisää herneen kokoiseksi pilkotut kuivatut taatelit tai luumut.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti