All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

torstai 1. joulukuuta 2016

Kauraleipä






Leipätiedotuksen tilasto kertoo, että viime vuonna suomalaiset söivät ruokaleipää keskimäärin reilut 40 kiloa/henkilö. Aika määrä! Erityisesti kauraleivän suosio on ollut nousukiidossa. Kauran kulutus on lähes kaksinkertaistunut 2000-luvulla. Rukiin kulutus on samaan aikaan laskenut. Jos suuntaus jatkuu samana ja kauraleivän suosio kasvaa edelleen, pian se jo uhkaa ruisleivän asemaa suomalaisten suosikkileipänä. No, onhan se hyvää.

2 leipää

8 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl ruokaöljyä
2 dl auringonkukan siemeniä
2 dl kaurahiutaleita
10 dl hiivaleipävehnäjauhoja
5 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita joukkoon suola, ruokaöljy, siemenet ja kaurahiutaleet. Vaivaa joukkoon ensin hiivaleipäjauhot ja lopuksi vehnäjauhoja sen verran, että taikina on kimmoisaa ja helposti käsiteltävää.

Kaada taikina heti jauhotetulle leivinpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Taittele palat kahdeksi leiväksi. Pyöräytä leivät kaurahiutaleissa ja nosta leivinpaperilla suojatulle pellille.

Kohota ilman liinaa.

Paista 200-asteessa 30–40 minuuttia.

Jäähdytä ritilällä ilman liinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti