n. 40 palaa
50 g hiivaa
5 dl kädenlämpöistä vettä
0,5 tl suolaa
2 tl sokeria
1 tl jauhettua anista
1 tl jauhettua fenkolia
100 g voisulaa
5 dl ruisjauhoja
7 dl vehnäjauhoja
Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, sokeri,
mausteet ja haaleaksi jäähtynyt voisula. Sekoita joukkoon ruis- ja vehnäjauhot.
Vaivaa hetki, jotta taikinasta tulee tasalaatuista. Kohota leivinliinalla peitettynä
15 minuuttia.
Kaada taikina pöydälle ja jaa se neljään osaan. Kauli
jokainen pala leivinpaperin päällä kolme milliä paksuksi levyksi. Rei'itä kuviokaulimella tai pistele haarukalla. Siirrä levy leivinpaperin avulla
leivinpellille. Kohota peitettynä 15 minuuttia.
Leikkaa levy veitsellä tai taikinapyörällä
paloiksi. Paista kiertoilmauunissa 225 asteessa n. 10 minuuttia. Tavallisessa
uunissa lämpöä saa olla 250 astetta.
Taita näkkileipä heti paiston jälkeen paloiksi. Käytä
tarvittaessa apuna veistä tai taikinapyörää. Jäähdytä ritilällä.
Heips! Montako pellillistä tämä noin 40 palaa on...?
VastaaPoistaTerv. TiV
Reseptistä tulee 4 pellillistä.
VastaaPoista