3 leipää
10 g hiivaa
5 dl kädenlämpöistä vettä
3 dl juurta
8 dl luomuspelttijauhoja
Liuota hiiva veteen. Lisää juuri ja jauhot. Jätä huoneenlämpöön tunniksi. Siirrä seos kylmään ja jätä se sinne lepäämään seuraavaan päivään.
edellisenä päivänä tehty esitaikina
30 g hiivaa
3 dl kylmää vettä
1 rkl suolaa
3 dl saksanpähkinöitä
6 dl luomuspelttijauhoja
9 dl vehnäjauhoja
Liuota hiiva veteen. Lisää kaikki aineet esitaikinaan. Vaivaa n. 10 minuuttia. Jätä kohoamaan huoneenlämpöön pariksi tunniksi.
Kaada taikina jauhotetulle leivinlaudalle. Kääntele hellästi muutaman kerran. Älä survo taikinasta ilmaa pois! Jaa kolmeen osaan. Laita palat muovikulhoihin, joita ei ole jauhotettu tai rasvattu. Jätä nousemaan puoleksi tunniksi.
Kaada taikina jauhotetulle leivinlaudalle. Kääntele hellästi muutaman kerran. Älä survo taikinasta ilmaa pois! Jaa kolmeen osaan. Laita palat muovikulhoihin, joita ei ole jauhotettu tai rasvattu. Jätä nousemaan puoleksi tunniksi.
Jätä leivinpelti uuniin ja kuumenna kiertoilmauuni 200 asteiseksi, tavallinen uuni 225 asteeseen.
Kaada kohonnut taikina kulhosta kuumalle, leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Koska astiaa ei käsitelty, osa taikinasta on toivottavasti tarttunut siihen kiinni. Nappaa kulhossa oleva loppu taikina käsiisi ja töki se leivän pinnalle, jolloin siihen muodostuu rustiikkinen kuvio.
Paista n. 20 minuuttia. Kopauta leivän pohjaa ja tarkista, että leipä on kypsää. Maista!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti