![Kantarellileipä Leivinlaudalla blogista Keltavahveroleipä Leivinlaudalla blogista](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhay9y1gegFpGr-k2d-HtVrvdl4LFqI4opZDH42JpZj275l0y0UaRba3NGar7a7g-zJugmuPRRxmRkR-vdJObo1_Qz81gH_6LYTF16bN0i9MZhTpJsRaX8AvLweivixFsOYhMK_Ui6VUq4/s1600/KantarelliL+272.jpg)
Jos on huono sienivuosi, tai metsään on sienikuumeessa tullut mentyä ennen kuin sienestyskausi on oikeastaan alkanut, täytettä löytyy leipään hyvällä onnella 2 desilitraa. Kun sieniä on runsaasti, täytteen määrä tuplataan. Leipä on molemmissa tapauksissa herkullista.
2 leipää
3 dl haaleaa vettä
0,5 dl öljyä
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
Täyte:
2-4 dl voissa paistettua, suolalla ja valkopippurilla maustettua kantarelli-sipuliseosta
0,5 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
0,5 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
Koristeluun:
1 kananmuna
hyppysellinen suolaa
auringonkukansiemeniä
kurpitsansiemeniä
Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen vesi-öljyseokseen. Alusta joukkoon vähitellen vehnäjauhoja. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa.
Peitä taikina ja anna kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia.
Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa se uudelleen kimmoisaksi. Jaa kahteen osaan. Kauli molemmista paloista hieman leivinpellin pitkää sivua lyhyempi, suorakaiteen muotoinen levy. Ripottele levyille sieni-sipuliseos ja siemenet. Aloita taikinalevyjen pitkältä sivulta ja kääri ne rullaksi. Tarkista, että saumakohdat jäivät rullien alapuolelle. Nosta leivät leivinpaperin päälle pellille. Viillä molempiin leipiin 5 viiltoa terävällä veitsellä. Kohota peitettynä.
Riko kananmuna ja lisää siihen ripaus suolaa. (Suola rikkoo munan hyytelömäisen rakenteen ja tekee siitä juoksevaa, minkä jälkeen sillä on helpompi voidella leivonnaisia.)
0,5 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
0,5 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
Koristeluun:
1 kananmuna
hyppysellinen suolaa
auringonkukansiemeniä
kurpitsansiemeniä
Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen vesi-öljyseokseen. Alusta joukkoon vähitellen vehnäjauhoja. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa.
Peitä taikina ja anna kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia.
Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa se uudelleen kimmoisaksi. Jaa kahteen osaan. Kauli molemmista paloista hieman leivinpellin pitkää sivua lyhyempi, suorakaiteen muotoinen levy. Ripottele levyille sieni-sipuliseos ja siemenet. Aloita taikinalevyjen pitkältä sivulta ja kääri ne rullaksi. Tarkista, että saumakohdat jäivät rullien alapuolelle. Nosta leivät leivinpaperin päälle pellille. Viillä molempiin leipiin 5 viiltoa terävällä veitsellä. Kohota peitettynä.
Riko kananmuna ja lisää siihen ripaus suolaa. (Suola rikkoo munan hyytelömäisen rakenteen ja tekee siitä juoksevaa, minkä jälkeen sillä on helpompi voidella leivonnaisia.)
Sivele leipien pinta munalla ja ripottele päälle auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä.
Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.
Peitä ja jäähdytä ritilällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti