Nämä rapeat ja maultaan neutraalit näkkileipäset ovat loistava pohja juhlien suupaloille. Leivät voi leipoa hyvissä ajoin etukäteen ja tehdä voileipätahnatkin jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Tarjoilupäivänä tarvitsee enää pursottaa tahnat kakkusille ja koristella ne.
n. 35 kpl
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä karkeana rouheena
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl kuorittuja hirssinjyviä
1 rkl chiansiemeniä
2 rkl maissijauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl öljyä
1 dl kuumaa vettä
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Anna seoksen turvota 15 minuuttia.
Ota avuksesi läpimitaltaan 5 cm oleva, pyöreä muotti ja painele sen avulla leivinpaperilla suojatulle pellille ohuita, pyöreitä kakkusia. Yhteen muottiin tulee reilu teelusikallinen taikinaa. Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia/pelti.
Jäähdytä ritilällä. Säilytä kannellisessa purkissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti