All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

keskiviikko 17. elokuuta 2016

Perunasämpylät




Aterialta jääneen perunamuusin leivon poikkeuksetta leipään. Tällä kertaa sämpylöihin.

12 kpl

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 rkl hunajaa 
2 tl suolaa
2 rkl kuminaa
0,5 dl öljyä
2 dl perunamuusia
n. 15 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva, hunaja ja suola kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kumina, öljy ja perunamuusi. Sekoita. Jauhojen tarkkaa määrää on mahdoton sanoa, koska se riippuu siitä, kuinka löysää käyttämäsi perunamuusi on. Lisää siis jauhoja vähän kerrallaan seoksen joukkoon ja tarkkaile samalla taikinaa. Vaivaa 10 minuuttia. 

Peitä taikinakulho liinalla. Kohota 30 minuuttia. 

Kaada taikina reilusti jauhotetulle pöydälle ja kääntele sitä hetki lastan avulla. Kun taikina alkaa saada kimmoisuutta, vaivaa sitä pari minuuttia kevyesti. Rullaa palasta tanko ja leikkaa se 12 tasakokoiseen palaan. Pyörittele paloista pyöreitä sämpylöitä ja nosta ne kahdelle leivinpaperilla suojatulle pellille. 

Kohota 30 minuuttia. 

Leikkaa jokaisen sämpylän pintaan pari viiltoa juuri ennen kuin työnnät pellin uuniin. Paista 225 asteessa 15 minuuttia. 

Nosta ritilälle, peitä liinalla ja jäähdytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti