Vastapaistetut, vielä lämpimät sämpylät ovat ihania aamiaisella! Tällä ohjeella leivonta onnistuu aamu-unisiltakin, sillä taikina tehdään valmiiksi jo illalla.
16 sämpylää
16 sämpylää
5 dl vettä
1/3 pkt (n.17 g) hiivaa
1 tl suolaa
n. 11 dl vehnäjauhoja
1. päivä, ilta
Liuota hiiva ja suola kylmään nesteeseen ja lisää vehnäjauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Käsin tämä vie n. 10 minuuttia, mutta tässä kohtaa ei saa laiskotella!
Peitä taikinakulho muovilla ja pane astia yöksi jääkaappiin.
2. päivä, aamu
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa huolella. Jaa kahtia. Rullaa paloista tangot ja leikkaa molemmat kahdeksaan, tasakokoiseen palaan. Pyörittele paloista sämpylöitä ja nosta ne leivinpaperien päälle nousemaan. Kohota liinan alla noin tunti.
Jätä leivinpelti uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen. Siirrä kohonneet sämpylät leivinpaperin avulla kuumalle pellille ja paista 10–15 minuuttia. Jäähdytä ilman liinaa. Tuoksu herättää viimeisimmätkin unikeot aamiaiselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti