All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

torstai 26. maaliskuuta 2015

Herkkunäkkileipä



Monet laihduttavat ystäväni ovat löytäneet tästä näkkileivästä perunalastujen ja muiden sipsien korvikkeen. Tästä on tullut myös taaperojen himokki, koska tämä hauras herkku rapsahtaa hauskasti suussa paloiksi, vaikka hampaita olisi vasta pari. Gluteeniton näkkileipä sopii myös keliaakikoille. Meillä muilla ei ole mitään tekosyytä. Voisimme syödä tätä näkkileipää vaikka kuinka paljon, siitä yksinkertaisesta syystä, että se vain on niin ylettömän hyvää. Yhden maistiaisen jälkeen on vaikeata olla ottamatta seuraavaa palaa.

2 uunipellillistä

4 dl maissijauhoa
0,5 dl riisihiutaleita
1 tl suolaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl unikonsiemeniä
0,5 dl öljyä
5 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Lämmitä mikroaaltouunissa 500 teholla 5 minuuttia. Jäähdytä hetki.

Painele mikrossa puuroutunut seos käsin mahdollisimman ohueksi levyksi leivinpaperin päälle. Sirottele koristeeksi pinnalle seesamin- ja auringonkukansiemeniä ja taputtele ne kiinni taikinaan. Leikkaa levy veitsellä tai taikinapyörällä paloiksi.

Paista 150 asteessa noin 1,5 tuntia. Taita varovasti paloiksi. Anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti