All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

torstai 7. tammikuuta 2016

Simpulat




















Simpula on kokonsa puolesta jonnekin pienen limpun ja ison sämpylän välimaastoon sijoittuva leipä.

3 leipää

2 dl piimää
2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
9 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen piimämaitoon. Lisää jauhot vähän kerrallaan nesteen joukkoon ja vaivaa taikinasta napakka pallo. 

Kohota taikinaa puolisen tuntia.

Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja muotoile taikinasta kolme soikeaa simpulaa. Nosta leivät leivinpaperilla päällystetylle pellille ja anna kohota 20 minuuttia.

Leikkaa jokaisen leivän pintaan pari viiltoa ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. 

Nosta ritilälle, peitä liinalla ja jäähdytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti